Sparks Academy: Facilitera Förändring

academy.jpg
 
 

Om utbildningen facilitera förändring

Det finns flera olika vägar att gå när en idé ska bli verklighet. Att facilitera är att genom ett medvetet ledarskap, kommunikation samt olika övningar och uppgifter hjälpa en grupp att nå sitt syfte och sina mål. Den som faciliterar behöver själv inte vara expert i ämnet/utmaningen som ska lösas, utan är istället kunnig på att designa och leda processer. 


Vill du veta hur du kan leda din grupp så att ni når högre effektivitet och projektresultat? Vill du bli bättre på att skapa och leda samtal och möten? Vill du bli en mer framgångsrik och framtidssäkrad ledare? Då är utbildningen Facilitera Förändring något för dig!

 

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen är dig som är ledare/chef och vill anta ett mer faciliterande och coachande ledarskap. Du kanske också jobbar som projektledare, produktionsledare, gruppledare eller producent.

Utbildningen lämpar sig för dig som jobbar med produkt-, organisations-, idé- eller affärsutveckling. Eller med kommunikation inom näringsliv och offentlig sektor. Kanske har du ett eget företag.

 

Utbildningens innehåll

Du får en större kunskap om att leda förändrings- och innovationsprocesser av både enkel och komplex karaktär. Denna förmåga är en viktig ingrediens för företag som befinner sig i ständig förändring. Du lär dig vikten av att jobba interdisciplinärt, prototypa och samverka så att du på bästa sätt kan nyttja individens, grup­pens och organisationens fulla kreativa potential.

Som facilitator utvecklar du en förmåga att se helheten, att leda processer för att leda organisationsförändringar, skapa nya produkter eller tjänster.

 

Efter utbildningen har du fått kunskap om:

  • Hur du ökar engagemang, kreativitet, självledarskap och framåtrörelse
  • Processdesign för att skapa ramar och innehåll  
  • Metoder, modeller och matriser för förändring och innovation
  • Metoder som kan användas för olika typer av strategiskt och kreativt arbete.
  • Design Thinking - ett kreativt förhållningssätt och en metod för att lösa komplexa problem
  • Spark - hur du löser komplexa utmaningar på kort tid
  • Prototyping - hur du omsätter idéer till prototyper

 

Fakta

Datum: torsdag den 20/9, fredag den 21/9 samt fredag den 28/9

Sista ansökningsdag: 23 aug 2018

Tid: Dagtid 9.00-16.00

Antal lektionstimmar: 18h

Pris: 22.000 SEK (ex moms)

Ansvarig: Charlotta Rydholm

Plats: Media Evolution, Stora Varvsgatan 6A, 211 19 Malmö

 

Kontakta oss

Namn *
Namn
Jag vill *